728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

    Είναι ασφαλή τα κόκαλα για τον σκύλο σας; Τι λέει το Υπουργείο Υγείας της Αμερικής...

    Ποιος δεν έχει δώσει κόκκαλο, στον σκύλο του, έστω και μία φορά; Μολονότι αυτή η συνήθεια  είναι διαδεδομένη, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο κατοικίδιο σας, όπως αναφέρει το Τμήμα Τροφίμων και Φαρμάκων του Αμερικάνικου Υπουργείου Υγείας.
     Κατ' αρχάς, όλα τα κόκαλα είναι επικίνδυνα ανεξαρτήτως μεγέθους. Για αυτό, πρέπει να τα αφαιρείτε εσείς και να τα βάζετε σε μέρος που δεν έχει εύκολη πρόσβαση ο σκύλος σας. Επίσης, κατά την διάρκεια της βόλτας πρέπει να προσέχετε τι μυρίζει, καθώς ενδέχεται να βρει παλιά κόκαλα, τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα.
    Τα ατυχήματα που μπορεί να συμβούν στον σκύλο σας από ένα κόκαλο...
     είναι: κάταγμα δοντιού ή της κάτω γνάθου, τραυματισμός στόματος και γλώσσας που θα έχει ως επακόλουθο την αιμορραγία. Μπορεί ακόμα το κόκαλο να προκαλέσει βλάβη σε όλα του τμήματα του γαστρεντερικού σωλήνα, όπως στον οισοφάγο, στην τραχεία- σε αυτή την περίπτωση θα έχει δυσκολία στην αναπνοή- στο στομάχι και στο έντερο.
    Επιπλέον, είναι πολύ πιθανόν να υποστεί δυσκοιλιότητα και αιμορραγία στον πρωκτό, λόγω της υφής του κόκαλου το οποίο κατακερματίζεται σε μικρά αιχμηρά κομμάτια. Αυτά προσκολλώνται στο παχύ έντερο ή στον πρωκτό, με αποτέλεσμα τον πόνο και την αιμορραγία. Τέλος,  μπορεί να προκληθεί ακόμα και περιτονίτιδα. Πρόκειται για μία δύσκολα θεραπευόμενη βακτηριακή φλεγμονή που οφείλεται σε βλάβη της κοιλιακής χώρας και του γαστρεντερικού σωλήνα εξαιτίας των κομματιών από το κόκαλο.
    Τελικά, πρέπει να αποφεύγετε τα κόκαλα για την υγεία του σκύλου σας. Ο κτηνίατρος θα σας συστήσει εναλλακτικά ασφαλή προϊόντα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Είναι ασφαλή τα κόκαλα για τον σκύλο σας; Τι λέει το Υπουργείο Υγείας της Αμερικής... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top