728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

    Πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον σκύλο σας από το κρύο;

    Μολονότι οι σκύλοι αντέχουν περισσότερο το κρύο από τους ανθρώπους, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τους παραμελήσετε αυτό το διάστημα. Αντίθετα, πρέπει να τους φροντίσετε ιδιαίτερα, ώστε να νιώθουν και αυτοί ζεστασιά και ασφάλεια, όπως και εσείς. Πρώτον, πρέπει να προστατεύετε τον σκύλο σας από την βροχή, το κρύο και το χιόνι. Αν χρειάζεται να μένει κάποιες ώρες εκτός σπιτιού, τότε πρέπει να του εξασφαλίσετε ένα ζεστό μέρος. Δηλαδή, πρέπει να του αγοράσετε ένα ζεστό σπιτάκι ανάλογα με το μέγεθός του. Λέγεται ότι τα ξύλινα είναι πιο ζεστά. Καλό είναι το σπίτι να μην ακουμπάει στο έδαφος, ώστε να μην παγώνει από την θερμοκρασία του εδάφους. Επίσης, μπορείτε να του βάλετε μία ζεστή κουβέρτα. Επειδή όμως υπάρχει ο κίνδυνος να την κάνει κομμάτια, μπορείτε να τοποθετήσετε μοκέτα η οποία να έχει βιδωθεί με προσοχή στο πάτωμα του σπιτιού.
    Επιπλέον, τον χειμώνα δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε...
    μεταλλικό μπολ για το νερό του σκύλου σας. Ενδέχεται  η γλώσσα του να κολλήσει σε αυτό και να τραυματιστεί, όταν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Ως προς το φαγητό, πρέπει να αυξήσουμε τις πρωτεΐνες, διότι έχει μεγαλύτερες ενεργειακές ανάγκες τον χειμώνα.
     Πρέπει να προσέχετε πριν την βόλτα ο σκύλος σας να μην είναι κοντά σε ζεστά μέρη του σπιτιού όπως το καλοριφέρ ή το τζάκι, ώστε να μην έχει πρόβλημα με την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας.Όταν επιστρέψετε από την βόλτα, πρέπει να σκουπίσετε όλο το σώμα του, καθώς αυτό θα τον κάνει να ζεσταθεί πιο γρήγορα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον σκύλο σας από το κρύο; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top