728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

    Κυνηγούν τα κυνηγόσκυλα...

    Σε μάστιγα για τους κυνηγούς της Ηλείας έχουν μετατραπεί το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κλοπές κυνηγόσκυλων. Σύμφωνα με τα kinigetikanea.gr, που έφεραν στη δημοσιότητα το θέμα, οι κλοπές των κυνηγόσκυλων γίνονται με πλήρη γνώση των ικανοτήτων τους, γεγονός που αποδεικνύει ότι αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή τους διαδραματίζουν οι «σύνδεσμοι» που έχει δημιουργήσει και επεκτείνει το κύκλωμα εμπορίας των ζώων σε τοπικό επίπεδο.
    Τα κίνητρα για την κλοπή ενός καλού κυνηγόσκυλου είναι...
    ισχυρά και σχετίζονται κυρίως με την τιμή του, η οποία αγγίζει μέχρι τα 10.000 ευρώ! Πριν από δύο χρόνια περίπου, στην περιοχή της Ζαχάρως είχαν πάλι σημειωθεί κλοπές ακριβών κυνηγόσκυλων (κυρίως γουρουνόσκυλων και λαγόσκυλων), των οποίων έκτοτε τα ίχνη αγνοούνται (εκτός από μια περίπτωση που το σκυλί απελευθερώθηκε σε ορεινή περιοχή, καθώς ο κλοιός γύρω από τους δράστες της κλοπής έσφιγγε επικίνδυνα).
    Οι Αρχές αλλά και οι κυνηγοί εκτιμούν ότι πίσω από τις περισσότερες κλοπές υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα που δεν δρα μόνο στην Ηλεία, αλλά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το κύκλωμα, εκτός από την εμπορία των κλεμμένων κυνηγόσκυλων, συχνά φτάνει και σε εκβιασμούς των ιδιοκτητών τους, με χαρακτηριστική την περίπτωση σκυλιού από την Ηλεία που βρέθηκε στη Θήβα με τη μεσολάβηση... δικηγόρου, ο οποίος γνώριζε την πορεία του ζώου και ζήτησε 500 ευρώ από τον κάτοχό του για να το πάρει αυτός πίσω! Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά φτάνουν στις τσέπες των επιτηδείων ως «μαύρα» και δεν υπόκεινται σε καμιά φορολογία, με αποτέλεσμα και το κράτος να χάνει τεράστια ποσά.
    Νίκος Δεμισιώτης
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κυνηγούν τα κυνηγόσκυλα... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top