728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

    Οι θεραπευτικοί σκύλοι στο πλευρό του Ομπάμα...

    Αύριο, Δευτέρα, στην 57η τελετή ορκομωσίας του Αμερικανού προέδρου θα πάρουν μέρος για πρώτη φορά 60 θεραπευτικοί σκύλοι με τους ασθενείς τους από την οργάνωση Canine Companions for Independence.
    Μεταξύ 2.800 οργανώσεων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να παραστούν στην τελετή, επελέγη τελικά η Canine Companions for Independence (CCI) για το...
    έργο της στην βορειανατολική περιοχή της Αμερικής. ''Ενθουσιαστήκαμε όταν μας ενημέρωσαν με email και τηλεφωνικά ότι θα συμμετάσχουμε στην τελετή'' δήλωσε η Debra Dougherty, διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης.
    Η CCI έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια και εκπαιδεύει περίπου 250 σκύλους τον χρόνο. Εδώ και 38 χρόνια έχει εκπαιδεύσει συνολικά περίπου 4.000 εκ των οποίων οι 1.700 παρέχουν τώρα τις υπηρεσίες τους σε παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες.
    Για ένα τέτοιο θεραπευτικό πρόγραμμα επιλέγονται σκύλοι με ιδιαίτερο χαρακτήρα και προσωπικότητα. Αρχικά, αυτοί μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται σε ηλικία 8 βδομάδων.  Όταν γίνουν 18 μηνών, λαμβάνουν ειδικότερη εκπαίδευση για ένα εξάμηνο.Σε αυτό το διάστημα μαθαίνουν να παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 40% αυτών καταφέρνουν τελικά να γίνουν θεραπευτικοί σκύλοι.
    Ο τίτλος της καμπάνιας την Δευτέρα θα είναι ''Οι άνθρωποι μας, το μέλλον μας''. Με αυτή την κίνηση, ο Μπάρακ Ομπάμα θέλει να δείξει πως δίνει ιδιαίτερη σημασία και πόσο κοντά είναι στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στους σκύλους που τα βοηθούν. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Οι θεραπευτικοί σκύλοι στο πλευρό του Ομπάμα... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top