728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

    Άραγε μπορεί ο σκύλος να μεταδώσει ασθένειες στον άνθρωπο;

    Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων. Πρέπει να ξέρουμε ότι οι περισσότερες ασθένειες των σκύλων δεν μεταδίδονται στους ανθρώπους. Υπάρχουν, όμως, ορισμένες που μεταδίδονται, όταν ο σκύλος νοσεί από αυτές. Πρώτον, αν ο σκύλος σας δεν είναι εμβολιασμένος, μπορεί εύκολα να μεταδώσει λύσσα ή τέτανο μετά από δάγκωμα. Σε αυτή την περίπτωση συστήνεται αντιτετανικός ορός από τον θεράποντα ιατρό. Μία άλλη...
    ασθένεια είναι η σαλμονέλωση. Αυτό παρουσιάζεται, όταν ο σκύλος τρέφεται με ωμές τροφές. Η θεραπεία είναι το μαγειρεμένο φαγητό. Tέλος, μπορεί να μεταδώσει ασκαρίδες (σκουλήκια) που υπάρχουν στο έντερο του και αποβάλλονται με τις κενώσεις του. Τα αυγά των ασκαρίδων μπορεί να μείνουν και να αναπτυχθούν ακόμα και σε διάρκεια δύο χρόνων. Για αυτό είναι απαραίτητο να γίνεται τακτικά αποπαρασίτωση στον σκύλο σας.
    Στις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, για να προλαμβάνουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Επομένως, καλό είναι να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του θεράποντα κτηνίατρου.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Άραγε μπορεί ο σκύλος να μεταδώσει ασθένειες στον άνθρωπο; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top