728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

    Πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας;

    Άραγε έχετε αναλογιστεί ποτέ ποιο είναι το επίπεδο νοημοσύνης του σκύλου σας; Ειδικοί έχουν κάνει σχετικές μελέτες και έχουν δώσει την απάντηση. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Στάνλεϊ Κόρεν, που είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο του Καναδά, οι σκύλοι έχουν ικανοποιητικό επίπεδο ευφυΐας. Συγκεκριμένα, η νοημοσύνη τους εξαρτάται από την ράτσα αλλά και από την ανατροφή τους.
    Ο σκύλος κατά βάση μπορεί να μάθει σήματα, χειρονομίες και ως 165 λέξεις. Επίσης, έχει βασική κατανόηση της απλής αριθμητικής, για αυτό μπορεί να μάθει να μετράει. Επομένως, το επίπεδο νοημοσύνης του αντιστοιχεί σε εκείνο...
    ενός παιδιού 2 ετών. Επιπλέον, οι σκύλοι έχουν την δυνατότητα να ανακαλύπτουν πράγματα αξίας, να βρίσκουν ταχύτερες διαδρομές και να καταλαβαίνουν απλές έννοιες, όταν παρακολουθούν τους ανθρώπους που μιλούν. Ακόμα, μπορούν να εξαπατούν άλλους σκύλους ή ανθρώπους, προκειμένου να πάρουν ως ανταμοιβή κάποια λιχουδιά.
     Χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν βασικά συναισθήματα, δηλαδή χαρά, θυμό και φόβο.
    Τέλος, πιο έξυπνα έχουν αποδειχθεί τα κόλεϊ και ακολουθούν τα κανίς, οι γερμανικοί ποιμενικοί, τα ρητρήβερ και τα ντόπερμαν. Αντίθετα, δεν φημίζονται για την εξυπνάδα τους τα κυνηγόσκυλα και τα μπουλντόγκ.
      Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα μελετών, ο Κόρεν υποστήριξε σε συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης ότι οι σκύλοι, ως προς την την ευφυΐα, είναι πολύ πιο κοντά στον άνθρωπο από ότι οι πίθηκοι .
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top