728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

    Ποιες συνήθειες βελτιώνουν την δική σας ζωή και του σκύλου σας;

    Συνήθως με την έναρξη του καινούργιου χρόνου παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την υγεία μας. Αυτό το διάστημα , λοιπόν, είναι ευκαιρία να υιοθετήσουμε συνήθειες που θα αλλάξουν την ζωή την δική μας και του σκύλου μας προς το καλύτερο.
    Η πρώτη από αυτές είναι το περπάτημα. Ως γνωστόν, με την άσκηση βελτιώνεται η καρδιακή λειτουργία, γινόμαστε πιο ανθεκτικοί στις ιώσεις και μειώνεται το άγχος. Έτσι αυξάνεται το προσδόκιμο επιβίωσης. Άρα ακόμα και 15 λεπτά περπάτημα την ημέρα μπορεί να κάνει την διαφορά.
    Το περπάτημα ωφελεί και...
    τον σκύλο σας, αφού βοηθάει την υγεία και την διάθεσή του.
    Επιπλέον, η κοινωνικοποίηση έχει θετικά αποτελέσματα . Όταν και οι δύο έρχεστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους και με άλλους σκύλους κατά τον περίπατο σας, αποκτάτε καλύτερη διάθεση. Αυτό συμβαίνει σε εσάς, επειδή από τον εγκέφαλο εκρίνεται μία ορμόνη, η σεροτονίνη, η οποία μειώνει το στρες και την κατάθλιψη.Επομένως, είναι υπεύθυνη για την ευεξία
    Επίσης, εσείς και ο σκύλος σας πρέπει  να προσέχετε και  την διατροφή σας, δηλαδή να είναι υγιεινή, πλούσια σε λαχανικά και πρωτεΐνες και να μην περιλαμβάνει κυρίως κρέας. Είναι απαραίτητο να επισκέπτεστε τακτικά για εξετάσεις τον θεράποντα ιατρό και τον κτηνίατρο.
    Ακόμα, είναι καλό να έχετε και οι δύο ένα καθημερινό πρόγραμμα το οποίο να τηρείτε με ευλάβεια. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αποφεύγονται οι συχνές αλλαγές, που οδηγούν συνήθως σε αναβολές και προβλήματα. Το πρόγραμμα είναι ευεργετικό ακόμα και για τον σκύλο σας, αφού τον βοηθάει να έχει καλύτερη  διάθεσή. Τέλος, και οι δύο πρέπει να βρίσκετε χρόνο για πράγματα που σας αρέσουν, σας ξεκουράζουν και σας ηρεμούν.
    Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω, θα βελτιώσετε σίγουρα την ποιότητα της δικής σας ζωής και του σκύλου σας.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ποιες συνήθειες βελτιώνουν την δική σας ζωή και του σκύλου σας; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top