728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

    Με ποια νέα τεχνική το Αμερικανικό Πεντάγωνο θα στρατολογεί σκύλους...

    Ο ρόλος των σκύλων στον αμερικανικό στρατό είναι ιδιαίτερα χρήσιμος. Εντοπίζουν βόμβες, βοηθούν στην ανεύρεση ναρκωτικών και στην διάσωση ανθρώπων.
    Για αυτό τον λόγο, το Αμερικανικό Πεντάγωνο επεξεργάζεται ένα σχέδιο, ώστε να μπορούν να βρίσκουν γρήγορα και οικονομικά τους κατάλληλους σκύλους για όλες αυτές τις αποστολές.
    Το σχέδιο βασίζεται σε μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο χρόνο από ομάδα νευρολόγων με επικεφαλής τον Greg Berns από το Emory University. Κατά την έρευνα αυτή, έγινε...
    μαγνητική εγκεφάλου (MRI) σε σκύλους  με την χρήση ραδιενεργών υλικών ενώ δεχόντουσαν προστάγματα ως επιβράβευση από εκπαιδευτές-χειριστές. Με αυτό το τρόπο οι ερευνητές κατάφεραν να διαπιστώσουν ποιοι σκύλοι παρουσίαζαν αυξημένη και ποιοι μειωμένη εγκεφαλική δραστηριότητα.
    Έχοντας υπόψη τα παραπάνω αποτελέσματα, οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι θα μπορούν να εντοπίζουν  τους σκύλους που εκπαιδεύονται γρηγορότερα και ευκολότερα, ώστε να τους χρησιμοποιήσουν στον αμερικανικό στρατό.
    Επίσης μέσω της Μαγνητικής ακτινογραφίας θα είναι σε θέση να βρίσκουν γρήγορα και οικονομικά τους υπέρ-κοινωνικούς σκύλους οι οποίοι βοηθούν στρατιώτες που υποφέρουν από μετατραυματικά ψυχολογικά προβλήματα ή εγκεφαλικές βλάβες. Γενικότερα, οι υπέρ-κοινωνικοί σκύλοι έχουν την επιδεξιότητα να καταλαβαίνουν γρήγορα πότε ο άνθρωπος δεν αισθάνεται καλά, πχ λόγω άγχους, από το βλέμμα του ή τις κινήσεις του. Τότε, προσπαθούν να τον κάνουν να νιώσει καλύτερα.
    Επομένως, αυτοί οι σκύλοι είναι απαραίτητοι, αφού βοηθούν την θεραπευτική αγωγή και κατ' επέκταση την αποκατάσταση της υγείας των στρατιωτών.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Με ποια νέα τεχνική το Αμερικανικό Πεντάγωνο θα στρατολογεί σκύλους... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top