728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

    Μπορώ να καπνίζω μπροστά στον σκύλο μου;

    Όλοι γνωρίζουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος  στην υγεία. Βλάπτει όχι μόνο τους καπνιστές αλλά και όσους βρίσκονται γύρω τους, δηλαδή τους παθητικούς καπνιστές. Για αυτό, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφεύγουν να καπνίσουν μπροστά σε παιδιά. Άραγε πόσοι έχουν σκεφτεί να μην  καπνίσουν μπροστά και στο σκύλο τους;
    Πρέπει να ξέρουμε ότι το κάπνισμα επηρεάζει αρνητικά και την υγεία του σκύλου σας. Κατ' αρχάς, μπορεί να προκαλέσει σε αυτόν αλλεργία. Σε αυτή την περίπτωση θα δείτε τον σκύλο σας να ξύνεται ή να δαγκώνει επίμονα τα πόδια του.
    Εκτός από την αλλεργία, το κάπνισμα βλάπτει το αναπνευστικό σύστημά του. Μολονότι οι σκύλοι είναι πιο ανθεκτικοί στις ασθένειες από τους ανθρώπους, οι πνεύμονες τους είναι μικρότεροι σε χωρητικότητα. Άρα,...
    μολύνονται πιο εύκολα. Μάλιστα, ορισμένοι σκύλοι όπως το μπουλντόγκ έχουν ακόμα μικρότερο όγκο πνευμόνων, επομένως επηρεάζονται πολύ περισσότερο.
    Εξαιτίας του καπνίσματος, μπορεί να αναπτύξουν εύκολα σπασμούς και βρογχίτιδα. O καπνός ή ακόμα και η μυρωδιά του μπορεί να επιφέρει φτάρνισμα και λαχάνιασμα. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στον πνεύμονα και άλλα είδη καρκίνου, όπως συμβαίνει και στους ανθρώπους.
    Tέλος, ο καπνός μπορεί να διεισδύσει στο τρίχωμα του σκύλου σας, με αποτέλεσμα την σταδιακή αλλαγή του χρώματος του.Αν δε είστε μανιώδεις καπνιστές, μπορεί να του προκαλέσετε και έγκαυμα!
    Επομένως πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον σκύλο σας όπως είστε και με τα παιδιά, όταν καπνίζετε. Έτσι θα αποφύγετε δυσάρεστες, και για εσάς και για τον σκύλο, συνέπειες.


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μπορώ να καπνίζω μπροστά στον σκύλο μου; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top