728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

    Επιτέλους! Δικογραφία σχηματίζεται για κακοποιημένο σκύλο στην Πάρο...

    Δικογραφία εις βάρος του ιδιοκτήτη του σκελετωμένου Ντόμπερμαν σχηματίζει το Λιμεναρχείο Πάρου κατ’ εντολή του εισαγγελέα Σύρου Χρήστου Καραγιάννη, αφού και ο νομοκτηνίατρος Νίκος Τσιγώνιας και ο ιδιώτης κτηνίατρος Αντώνης Λάμπρου διαπίστωσαν, ότι το σκυλί ή δεν σιτίζεται ή του δίνουν εξαιρετικά κακής ποιότητας τροφή γι’ αυτό και βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση.
    Η αυτοψία έγινε από τον λιμενάρχη Πάρου, Κωνσταντίνο Γιαλελή, και έναν ακόμα λιμενικό, από τους δύο κτηνιάτρους του νησιού και φυσικά ενώπιον του ιδιοκτήτη του ζώου, του Π.Α., ο οποίος ισχυρίστηκε, ότι έχει σκυλιά εδώ και χρόνια τα αγαπάει και πως...
    το σκυλί είναι σκελετωμένο, επειδή είναι η εποχή που αδυνατίζει!
    Τα επιχειρήματα του δεν έπεισαν κανέναν και όπως πληροφορηθήκαμε ο κτηνίατρος Αντώνης Λάμπρου ήταν ιδιαιτέρως αυστηρός μαζί του αφού και στο παρελθόν προσπάθησε να τον συνετίσει. Του είπε μάλιστα, ότι πρέπει να προσέξει και τα άλλα ζώα, που έχει στον χώρο φύλαξης σκαφών στο Υστέρνι.
    Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο Κωνσταντίνος Γιαλελής, αναμένεται η γνωμάτευση και των δύο κτηνιάτρων, που θα την συντάξουν από κοινού. Αυτή θα συμπεριληφθεί στην δικογραφία και θα κοινοποιηθεί στη Δημοτική Αστυνομία Πάρου, ώστε να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα για κάθε παράβαση.
    Το ζώο άλλωστε είναι διαρκώς αλυσοδεμένο και όλοι είδαν πως ακόμα και το μπολ με το νερό του ήταν σχεδόν άδειο.  Εξαιτίας των πιέσεων από φιλόζωους της περιοχής, ο Π.Α. τουλάχιστον το είχε εμβολιάσει τον περασμένο Σεπτέμβριο.
     Είναι η πρώτη φορά που  Λιμεναρχείο συντάσσει δικογραφία για κακοποίηση σκύλου σύμφωνα με τον 4039/2012. Αυτό οφείλεται στο ενδιαφέρον το οποίο έδειξε για την υπόθεση ο λιμενάρχης Πάρου.
    Ο ιδιοκτήτης του ζώου μόλις διαπίστωσε, πως τον έχουν στριμώξει, σταμάτησε να χρησιμοποιεί φαιδρά επιχειρήματα και μάλιστα έλυσε το ζώο και το πήγε και βόλτα εντός του καρνάγιου για να ξεμουδιάσει! Όταν έφυγαν οι λιμενικοί και οι κτηνίατροι το έδεσε ξανά!
    Ο εισαγγελέας Χρήστος Καραγιάννης δεν ζήτησε τη σύλληψη του στο πλαίσιο του αυτοφώρου, επειδή το ανθρώπινο δυναμικό του Λιμεναρχείου Πάρου είναι περιορισμένο και δεν ήθελε να δεσμεύσει κάποιον για την μεταφορά του Π.Α. στη Σύρο. Εντούτοις θα οριστεί δικάσιμος και αυτός ο άνδρας θα δικαστεί, αφού εδώ και χρόνια κακοποιεί με την αδιαφορία του τα σκυλιά του.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Επιτέλους! Δικογραφία σχηματίζεται για κακοποιημένο σκύλο στην Πάρο... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top