728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

    Πώς ένας θεραπευτικός σκύλος ''μυρίζει'' τον διαβήτη....

    Στην Αμερική οι θεραπευτικοί σκύλοι οι οποίοι  ξεπερνούν τους 30.000 χρησιμοποιούνται για να βοηθούν άτομα με ειδικές ανάγκες. Μία από τις ικανότητές τους είναι να συμβάλλουν στην διάγνωση ασθενειών.
     Τελευταία,  μάλιστα, εκπαιδεύονται με επιτυχία, ώστε να "οσφραίνονται'' και τις διακυμάνσεις του σακχάρου σε διαβητικά άτομα.Σε ένα υγιές  άτομο οι μεταβολές του σακχάρου δεν έχουν σημασία, ενώ...
    σε διαβητικό και ειδικά  παιδί είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.
     Χαρακτηριστικά, η Abbie, ένα οκτάχρονο κοριτσάκι  από την Ν .Υόρκη, που διεγνώσθη ότι πάσχει από διαβήτη τύπου Ι χρησιμοποιεί εδώ και τέσσερα χρόνια ένα θεραπευτικό σκύλο-λαμπραντόρ. Η μητέρα της αναφέρει ότι ο σκύλος ότι  "κυνηγά" τις μεταβολές του σακχάρου όπως τις πάπιες!!!
    Αυτό δεν είναι τυχαίο. Oι ερευνητές, αν και δεν μπορούν να εξηγήσουν την διεργασία που γίνεται στην ρινική κοιλότητα του σκύλου,  υποστηρίζουν ότι η μύτη του σκύλου είναι εξειδικευμένη να "μυρίζει" τις μεταβολές του σακχάρου από την οσμή του ιδρώτα του διαβητικού. Έτσι μπορεί να προειδοποιήσει τον ασθενή για την μείωση της τιμής του σακχάρου, η οποία είναι δυνατό να επιφέρει  κώμα, που έχει αντίκτυπο στη ζωή του ατόμου. Άρα, ο θεραπευτικός σκύλος καθίσταται σωτήριος για τους διαβητικούς.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πώς ένας θεραπευτικός σκύλος ''μυρίζει'' τον διαβήτη.... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top